جمعه ۲ مهر ۱۴۰۰ | Friday 24 September 2021

انعقاد تفاهم نامه پژوهشگاه مواد و انرژی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور

طرح whb 360 196 ffffff

پژوهشگاه مواد و انرژي در پي انعقاد تفاهم نامه با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و اخذ حمایت 10 میلیارد ریالی در خصوص برنامه همكاري با متخصصان و كارآفرينان ايراني خارج از كشور در فهرست سازمان­ های همکار مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، حمایت از فعالیت­ های بین المللی متخصصین ایرانی خارج از کشور در زمينه هاي جذب پژوهشگران پسادكتري، اساتيد مدعو و معين، تأسيس شركت‌هاي نوپا (مراكز نوآوري و شتاب‌دهنده)، انجام سخنراني و برگزاري كارگاه هاي تخصصي، فرصت مطالعاتي و نظام وظيفه تخصصي از اهداف این تفاهم نامه می باشد.

این تفاهم نامه در راستای نیل به اهداف بلند مدت چشم‌انداز علمی کشور و بهره‌گیری از ذخایر علمی و حرفه‌ای سرمایه انسانی خارج از کشور و استفاده از ظرفيت علمي و حرفه‌اي متخصصان ايراني خارج از كشور، ارتقاي سطح علمي و حرفه‌اي پايگاه هاي ميزبان، فراهم نمودن شرايط مناسب جهت توسعه فناوري‌هاي نوظهور و پيشرفته در كشور، فراهم نمودن شرايط انتقال مهارت‌ها، روش‌ها و قابليت‌هاي خدماتي نوين توسط متخصصان ايراني خارج از كشور به داخل و كمك به تأسيس شركت‌هاي فناور در حوزه‌هاي فناوري پيشرفته منعقد گردید.

گفتنی است، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با همکاری بیش از 90 دانشگاه، پژوهشگاه، پارک فناوری، مراکز رشد و نوآوری و شرکت دانش‌بنیان طی چهار سال گذشته زمینه بازگشت بیش از یک هزار و 200 متخصص و کارآفرین ایرانی به کشور را فراهم کرده است. با کمک حمایت این برنامه تاکنون از توانمندی، خلاقیت و ظرفیت 9 هزار نفر از متخصصان ایرانی خارج از کشور در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشوراستفاده شده است. همچنین در این مدت بیش از 80 کسب و کار نوپا با حمایت پارک‌های فناوری و مراکز نوآوری در کشور راه‌اندازی شده که موجب اشتغال بیش از 2 هزار و 400 نفر به طور مستقیم شده است. این برنامه فرآیند برقراری ارتباط بین متخصصان بین‌المللی با شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور ایرانی را تسریع می کند که این برقراری ارتباط منجر به تعریف پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های ایرانی و متخصصان بین‌المللی خواهد شد.

متخصصان و محققان ایرانی غیرمقیم با ورود به سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به آدرس https://connect.isti.ir امکان ثبت‌نام خواهند داشت؛ درخواست‌ها پس از بررسی اولیه در صورت برخورداری از شرایط لازم به پژوهشگاه ارسال می‌شود و پس از انجام بررسی های لازم براساس رشته تحصیلی و زمینه‌های همکاری به پژوهشکده های مرتبط جهت اعلام نظر فرستاده خواهد شد. در نهایت، پذیرش و یا عدم پذیرش متقاضیان در پروفایل آن‌ها ثبت‌ شده و در صورت موافقت واحدهای زیرمجموعه قراردادی میان متقاضی، مراکز مربوطه، استاد راهنما و واحد بین‌الملل پژوهشگاه منعقد می‌شود.