يكشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | Sunday 5 December 2021

توسط پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی محقق شد؛

طراحی، ساخت و بهره برداری سامانه برق خورشیدی در مدرسه دخترانه استاد مریم میرزاخانی

به همت پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی، سامانه برق خورشیدی برای مدرسه دخترانه استاد مریم میرزاخانی در روستای کولگان از شهرستان رودبار جنوب استان کرمان طراحی و در مهرماه جاری (1400) نصب و راه اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، کار مطالعه بهره برداری از انرژی خورشیدی و طراحی و نظارت بر اجرای سامانه برق خورشیدی در مدرسه استاد مریم میرزاخانی که توسط دکتر مهرداد عدل و با همکاری دکتر فرهاد براتی؛ اعضای هیات علمی پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه طراحی و به بهره برداری رسید، از سوی دکتر احمدرضا نیاورانی نماینده گروه مدرسه سازی نهال اندیشه، درمهرماه سال 1399در چارچوب یک طرح پژوهشی به پژوهشگاه مواد و انرژی واگذار شد.

دکتر عدل مجری این طرح پژوهشی در این خصوص توضیح داد: با درنظر گرفتن جوانب گوناگون فنی و اقتصادی، بهره برداری از برق پنل های خورشیدی فتوولتائی بصورت جریان مستقیم با کمک باتری های ذخیره ساز و دستگاه کنترل شارژ به همراه چراغ های دیود نورافشان (LED) برای فراهم سازی روشنایی فضاهای مدرسه در دستور کار قرار گرفت و پس از تهیه تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز برای این سامانه، نصب و راه اندازی برق خورشیدی برای مدرسه دخترانه استاد مریم میرزاخانی و همچنین کتابخانه مهندس گلنوش زنگنه در مهرماه 1400 خورشیدی به پایان رسید.

وی افزود: در این سامانه از سه دستگاه پنل خورشیدی به ظرفیت مجموع 960وات، یک دستگاه کنترل شارژ خورشیدی، باتری 24 ولتی و 21شعله چراغ برق مستقیم هریک به توان نامی 18وات و شدت نورافشانی 2200 لومن بهره گیری شده است.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: سامانه روشنایی فضاهای داخلی مدرسه با بهره گیری از چراغ های دیود نوری (LED) پربازده و مبتنی بر برق مستقیم با کمک پنل های برق خورشیدی، طراحی و تجهیز گردید.

گفتنی است، این مدرسه و همچنین مدارس متعدد دیگری مانند مدرسه راهنمایی دخترانه بامری، دبستان استاد بهادری و دبستان استاد علیرضا یلدا در محرومترین روستاهای جنوب استان کرمان توسط گروه مدرسه سازی نهال اندیشه ساخته شده است .

22.8.1400 1

22.8.1400 2