چهارشنبه ۸ تير ۱۴۰۱ | Wednesday 29 June 2022

سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی بر صیانت از نخبگان تاکید کرد

18.2.1401

دکتر حمید امیدوار سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی در مراسم تجلیل از اعضای هیات علمی این پژوهشگاه که به مناسبت گرامیداشت روز استاد و معلم برگزار شد، بر صیانت از نخبگان تاکید کرد و گفت: ضروری است؛ با همفکری و ارائه پیشنهادات سازنده در نظام علم و فناوری کشور، شرایطی را مهیا کنیم که تمامی نخبگان کشور و حتی منطقه، کشور ایران را برای زندگی انتخاب کنند؛ با این هدف، هم رسالت معلمی خود را ایفا کرده و هم در جهت حفظ ذخائر نخبگان، گام برخواهیم داشت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر امیدوار ضمن گرامیداشت عید سعید فطر و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، روز معلم را به اساتید پژوهشگاه مواد و انرژی تبریک گفت و اظهار داشت: مسئولیت اجتماعی اساتید در پژوهشگاه ها نسبت به اساتید دانشگاه ها سنگین تر است؛ در دانشگاه، استاد یک ساحت آموزشی دارد و در کنار آن یک ساحت پژوهشی ولی در پژوهشگاه ها ساحت آموزشی و پژوهشی را همزمان دارند لذا مسئولیت آنها در مقابل نسل فعلی و مسائل و مشکلاتی که در حال حاضر دارند و نیز نسل آینده جهت مهیا کردن شرایطی که زمینه بهینه تری برای زندگی داشته باشند، سنگین تر است.

وی با بیان اینکه نباید این مسئولیت اجتماعی را حتی با وجود ناملایماتی در شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه از خود سلب کنیم، افزود: می بایست شرایطی را فراهم کنیم که فرزندان ما کشور خودمان را برای زندگی انتخاب کنند و در این مهم، نقش اعضای هیات علمی، اساتید و معلمین تعیین کننده است.

سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی خاطرنشان کرد: مشکلاتی در حوزه پژوهش، اشتغال و زندگی اجتماعی باعث شده که دانشجویان تمایلی برای ادامه تحصیل و زندگی در کشور را نداشته باشند. این مشکلات در منطقه و کشورهای در حال توسعه نیز وجود دارد که می بایست برای حل آن به طور جدی فکر کرد.

وی افزود: یکی از کارهایی که می توانیم در این راستا انجام دهیم این است که زمینه های انجام کارهای تحقیقاتی را مهیا کنیم و به عنوان مدیران و اعضای هیات علمی، موضوعات پژوهشی معتنابهی را پیدا کرده و طبق فرموده مقام معظم رهبری در کنار بحث  ISI،  به فکر حل مسائل کشور و تعریف پروژه ها باشیم و در کنار حل مشکلات کشور، با درگیر کردن جوانان در امور پژوهشی، صیانت از نخبگان را داشته باشیم.

دکتر امیدوار در ادامه سخنان خود گفت: ما در پژوهشگاه مواد و انرژی از چهار پژوهشکده خواستیم پروژه های بزرگ و نیاز محور تعریف کنند تا بتوانیم گام هایی هدفمند و در راستای پروژه های کلان برداشته و سطح درگیری دانشجویان با اساتید را افزایش دهیم. در این صورت است که می توانیم هم مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کرده و هم صیانت از نخبگان را حفظ کنیم و  با توجه به توانمندی که در اساتید پژوهشگاه مواد و انرژی وجود دارد، به هر دو هدف خواهیم رسید.

سرپرست پژوهشگاه مواد و انرژی در پایان ضمن عرض تبریک مجدد به مناسبت روز استاد و معلم، برای همگی آرزوی سعادت و بهروزی نمود.