جمعه ۳ تير ۱۴۰۱ | Friday 24 June 2022

در پژوهشگاه مواد و انرژی منتشر شد؛

کتاب" انتقال حرارت ناشی از جابجائی طبیعی نانوسیالات در جریان آرام-شامل: تئوری و محاسبات "

zamzamianbook2

کتاب "انتقال حرارت ناشی از جابجائی طبیعی نانوسیالات در جریان آرام-شامل: تئوری و محاسبات" ترجمه دکتر سید امیرحسین زمزمیان عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی با هدف بررسی نظری یا در واقع تئوری و محاسبات انتقال حرارت جابجائی طبیعی در نانوسیالات، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، در این کتاب با استفاده از نانوسیال حاوی نانوذرات اکسید آلومینیوم (آلومینا) بر پایه آب  به عنوان نمونه، یک مطالعه تئوری در مورد انتقال حرارت جابجائی طبیعی جریان آرام نانوسیال ارائه می‌دهد. یک روش نوآورانه یا ابتکاری بر مبنای تغییر شکل تشابه میدان‌های  سرعت در لایه‌های مرزی جریان آرام اعمال شده و برای توسعه یک مدل ریاضی  حاکم بر جریان جابجائی طبیعی با نانوسیالات واقعی استفاده می‌شود. همچنین یک مدل ابتکاری از خصوصیات حرارتی- فیزیکی متغیر نانوسیال براساس مدل توسعه یافته خواص فیزیکی متغیر سیالات همراه با مدل هدایت حرارتی و  ویسکوزیته یاگرانروی نانوسیال ایجاد شده است.

به این ترتیب بر اساس این روش ابتکاری تغییر شکل تشابه و خصوصیات متغیر حرارتی- فیزیکی نانوسیال، عوامل مبتنی بر ویژگی خاصیت فیزیکی نانوسیالات و نیز به عنوان یک راه حل همزمان برای بررسی‌های عمیق هیدرودینامیکی و انتقال حرارت نانوسیالات در جریان جابجائی طبیعی در واقع ساخته و تولید می‌شود. لذا بر این اساس فرمول‌های پیش‌بینی‌کننده ابتکاری برای ارزیابی انتقال حرارت در جریان جابجائی طبیعی نانوسیال حاوی نانوذرات آلومینا بر پایه آب ارائه شده است. روابط مربوط به پیش‌بینی از نظر تئوری و عملی قابل اعتماد هستند زیرا با تجزیه و تحلیل  تئوری دقیق انتقال حرارت همراه با در نظر گرفتن شرائط جامع اثرات فیزیکی وابسته به درجه حرارت نانوسیالات و فاکتور شکل و غلظت نانوذرات و همچنین تغییرات درجه حرارت مرزی سیالات ارائه و توسعه داده می‌شوند. ضرائب تبدیل پیشنهاد شده به تبدیل ضریب انتقال حرارت و میزان نسبت جابجائی طبیعی سیال پایه به ضرایب مربوط به جریان جابجائی طبیعی نانوسیال کمک می‌کند. علاوه بر این، چندین نمونه مثال محاسباتی برای نشان دادن کاربرد انتقال حرارت در فرمول های پیش‌بینی شده ارائه شده است.

به طور خلاصه، این کتاب در چندین جنبه به شرح ذیل به انتقال حرارت از جریان جابجائی طبیعی نانوسیال حقیقی یا واقعی اختصاص داده شده است:

• نتایج تئوری یا نظری در مورد ضریب انتقال حرارت و میزان جابجائی طبیعی نانوسیال را ارائه می‌دهد.
  • مدل ریاضی حاکم از عوامل خواص فیزیکی نانوسیال توسعه داده شده است.
  • تأثیرات خواص متغیرهای حرارتی فیزیکی نانوسیال، فاکتور شکل و غلظت نانوذرات، درجه حرارت مرز سیال بر انتقال حرارت از جابجائی طبیعی نانوسیال را روشن کرده است.
  • روابطی را برای پیشبینی انتقال حرارت جابجائی طبیعی نانوسیال فراهم می‌کند.
  • یک ضریب تبدیل برای ضریب انتقال حرارت جابجائی طبیعی نانوسیال پیشنهاد داده است.
  • این موضوع به خوبی امکان مطالعات تئوری در مورد انتقال حرارت جابجائی با نانوسیالات را نشان می‌دهد.

این کتاب تالیف استاد پروفسور د-یی شانگ De-Yi Shang و استاد پروفسور لیانگ- کای ژونگ  Lang Cai Zhon می باشد.

سید امیرحسین زمزمیان

دانشیار-عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی