جمعه ۳ تير ۱۴۰۱ | Friday 24 June 2022

با محوریت تعریف پروژه‌های کلان پژوهشی و تجاری‌سازی فناوری صورت می‌گیرد؛

همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی با مجموعه‌های دانشگاهی کشور بلاروس

30.3.1401 2

پژوهشگاه مواد و انرژی با چهار مجموعه‌ دانشگاهی از کشور بلاروس، تفاهم‌نامه‌های همکاری با محوریت تعریف پروژه‌های کلان پژوهشی و تجاری‌سازی فناوری؛ در راستای نیاز کشور، امضا کردند.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر فرزی مشاور بین‌الملل پژوهشگاه در این‌ خصوص گفت: با هماهنگی‌هایی که از  هفته‌های قبل با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشتیم، از 4 مجموعه دانشگاهی مختلف در کشور بلاروس دعوت کردیم تا با حضور در این مجموعه، ضمن آشنایی با اعضای هیات‌علمی و زمینه فعالیت‌های آنان، از امکانات و فضاهای پژوهشی این پژوهشگاه بازدید کنند.

وی افزود: تاکید ما از برگزاری این نشست، استفاده از حضور این هیات دانشگاهی در بررسی راهکارهای همکاری جهت توسعه و تجاری‌سازی فناوری بود چراکه ما در حال حاضر می بایست از این ظرفیت‌ها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.

مشاور بین‌الملل پژوهشگاه مواد و انرژی اظهار داشت: در این نشست که با حضور دکتر امیدوار رئیس پژوهشگاه، معاونین، مشاورین، مدیران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه و همچنین دکتر Grigory Senchenko رئیس پارک علم و فناوری پلی تکنیک بلاروس، دکتر Oleg Dormeshkin رئیس دانشکده فنی مواد معدنی دانشگاه فناوری بلاروس، دکتر Iryna N. Feklistova از دانشکده ژنتیک، آزمایشگاه تحقیقاتی بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی دانشگاه ملی بلاروس و دکتر Alexander Akulich معاون آموزشی پژوهشی دانشگاه دولتی صنایع غذایی و فناوری شیمیایی بلاروس برگزار شد، 2 تفاهم‌نامه همکاری در سطح معاونین و 2 تفاهم‌نامه در سطح روسای مجموعه‌ها امضا شد.

وی افزود: این تفاهم‌نامه‌ها که جنبه کلی و حدود 8 تا 10 بند دارند شامل موضوعات پژوهشی، همکاری‌های فناورانه و توسعه تجاری‌سازی فناوری‌ها می‌شوند. در این تفاهم‌نامه‌ها تاکید ما بر سیاست‌های کلی پژوهشگاه مواد و انرژی مبنی بر تعریف پروژه‌های کلان پژوهشی مشترک به‌همراه گرنتی که به این موضوعات اختصاص داده شود و نیز تجاری‌سازی یک یا دو موضوع فناوری با همکاری این مجموعه‌های دانشگاهی است.

دکتر فرزی ادامه داد: در این نشست تعدادی از اعضای هیات‌علمی پژوهشگاه و نیز مهمانان بلاروس، موضوعات پژوهشی و فناورانه خود را ارائه دادند که با وجود تعداد زیاد موضوعات و محورهای پژوهشی مورد همکاری، از بین این موضوعات مشترک، 6 محور را انتخاب کردیم و تلاش ما از اکنون روی آن محورها خواهد بود تا بتوانیم در این 6 محور، موضوع پروژه‌های مشترک و تجاری‌سازی فناوری را داشته باشیم .

وی با بیان اینکه اساسا در حوزه بین‌الملل تلاش ما اینست که نیازهای کشور را شناسایی کنیم و برقراری ارتباط با کشورهای دیگر را در راستای نیازهای فناورانه کشور پیش ببریم، افزود: به همین جهت نیز با همکاران پژوهشگاه مواد و انرژی همفکری کردیم که ببینیم چگونه می‌توانیم از حضور این هیات دانشگاهی در بحث پروژه پژوهشی مشترک و تجاری‌سازی فناوری استفاده کنیم.

دکتر فرزی خاطرنشان کرد: در همین راستا یکی از تفاهم‌نامه‌ها با رئیس پارک علم و فناوری بلاروس بود که در این نشست حضور داشت.

مشاور بین‌الملل پژوهشگاه مواد و انرژی در پایان یادآور شد: ما در حال حاضر باید از این ظرفیت‌ها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم و اکنون با توجه به بحران کم‌آبی، یکی از معضلات کشور بحث استفاده مجدد از فاضلاب است؛ تصفیه فاضلاب‌ها یکی از محورهای همکاری بین پژوهشگاه مواد و انرژی و مجموعه‌های دانشگاهی بلاروس است و با توجه به اینکه این کار پژوهشی در این پژوهشگاه نیز انجام شده است، امیدواریم بتوانیم با کمک یکدیگر، آن را در سطح ملی سوق دهیم.

گفتنی است، این هیات دانشگاهی پس از حضور و بازدید از این پژوهشگاه، از همکاری بین دو کشور در زمینه پژوهشی و فناوری استقبال کرده و خواهان همکاری بیشتر با مجموعه پژوهشگاه مواد و انرژی شدند و از همکاران دعوت کردند تا در مجموعه‌های دانشگاهی بلاروس و نیز کنفرانس‌های پژوهشی حضور پیدا کنند تا موارد همکاری بهتر و سریعتر اجرایی شود.

30.3.1401 3

30.3.1401 1