در پژوهشگاه مواد و انرژی محقق شد:
تولید نانو پوشش آنتی وایرال کووید-19 برای استفاده در البسه پزشکی و ماسک/ طرح برگزیده دانشگاهی سال 1400
نانو پوشش آنتی وایرال COVID-19 با کاربرد در البسه پزشکی و ماسک که توسط دکتر ابوذر مسعودی عضو هیاتعلمی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و تولید شد، بهعنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال 1400و از سوی دکتر محمدسعید سیف مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدای لوحی، مورد تقدیر قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر مسعودی مجری این طرح فناوری، هدف از تولید نانو پوشش آنتی وایرال COVID-19 را ساخت و تولید پارچه بافت دار یا بدون بافتی دانست که الیاف آن توسط نانوماده ضد ویروس پوشش داده شده است و می تواند به عنوان ماسک یا سایر البسه استفاده گردد.
وی افزود: پوشش های آنتی وایرال کرونا می تواند در هنگام دم و تنفس، ویروس های جذب شده به ماسک را تا بیش از 99/999% از بین ببرد و تخریب کند.
دکتر مسعودی با اشاره به کاربرد و حوزه صنعتی این فناوری، گفت: محصول آنتی ویروس حاضر در تمامی حوزه های مرتبط با ویروس COVID-19 از جمله صنایع پزشکی، مورد استفاده می باشد و در ابزار آلات پزشکی، چسب های پزشکی، پارچه ها، دستمال، البسه، ماسک، دستکش، کاور کفش و همچنین به عنوان فیلتر در تمیز کننده های هوا و تهویه ها، کاربرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: عفونت های ویروس COVID-19، هم از طریق تماس مستقیم یا با عفونت قطره ای از افراد آلوده و هم از طریق تماس غیرمستقیم از طریق دستگیره درها ، لباس ها و سایر مواردی که افراد آلوده لمس کرده اند گسترش می یابد و اتانول، سدیم هیپوکلرات، یدفرم، فرمالدهید، گلوترالدهید و اتیلن تنها روش های موقت در پاک سازی سطح از ویروس هستند.
این طرح با همکاری دکتر محمدرضا رحیمی پور عضو هیات علمی پژوهشگاه، مهندس محیا نانگیر و دکتر شهین مسعودی از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شده است.
ضمن تبریک به جناب آقای دکتر مسعودی و همکاران ایشان، برای همه همکاران در پژوهشگاه آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.