پنجشنبه ۱ مهر ۱۴۰۰ | Thursday 23 September 2021

بازدید معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و مدیران این حوزه از پژوهشگاه مواد و انرژی

دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به همراه مدیران این حوزه؛ دکتر نقی زاده مشاور معاون پژوهش و فناوری و رئیس حوزه این معاونت، دکتر نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری و دکتر برزگر معاون دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، طی بازدید از پژوهشگاه مواد و انرژی در نشستی با دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، هیات رئیسه، اعضای شورای پژوهشگاه و رئیس حراست پژوهشگاه، گفتگو و به‌صورت مجازی برای اعضای هیات‌علمی این پژوهشگاه سخنرانی نمود.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه، در این نشست که تعدادی از مقامات استانی از جمله مهندس حسین بغدادی شهردار مشکین دشت و جناب سروان نصیری از پلیس امنیت ناجا نیز حضور داشتند، دکتر خاوندی ضمن خیرمقدم به مهمانان، به معرفی اعضای حاضر در نشست پرداخت .

سپس دکتر علیرضا کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست پژوهشگاه با اشاره به تاریخچه پژوهشگاه، به معرفی پژوهشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها و پایلوت‌ها و نیز برنامه‌های کلی و عملکرد پژوهشگاه بر اساس سیاست‌های وزارت علوم و برنامه راهبردی 5 ساله پژوهشگاه، پرداخت.

وی همچنین موضوع " پژوهشگاه جامعه محور و اهمیت یافتن فعالیت‌های فناورانه و مرتبط با جامعه در شیوه جدید ارزیابی وزارت علوم" را به‌عنوان خواسته اصلی پژوهشگاه مطرح نمود.

در ادامه، گزارش عملکرد این پژوهشگاه توسط دکتر حسین قدمیان معاون فناوری و دکتر سعید حصارکی معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه ارائه شد و دکتر رحیمی در این خصوص با اعضای حاضر در جلسه به بحث و تبادل نظر پرداخت و پیشنهاداتی را ارائه نمود.

دکتر رحیمی و هیات همراه ایشان پس از بازدید از نمایشگاه دائمی تجهیزات و دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه، ساختمان سبز، کتابخانه و مرکز اسناد علمی و تعدادی از آزمایشگاه‌های پژوهشگاه در سالن شهید بیات این پژوهشگاه، به‌طور مجازی به ایراد سخنرانی با اعضای هیات‌علمی پژوهشگاه پرداخت.

دکتر رحیمی در این سخنرانی اظهار داشت: در حال حاضر ما از نهادهای علمی کشور، ارائه آموزش مناسب به دانشجویان و تربیت دانش آموختگان، انجام پژوهش‌های اصیل و معتبر و مشارکت در توسعه فناوری را به عنوان سه موضوع مهم ، انتظار داریم.

وی افزود: در دانشگاه‌ها اعضای هیات‌علمی به هر سه موضوع می‌پردازند ولی در پژوهشگاه‌ها، اعضای هیات‌علمی می‌بایست روی دو مورد آخر یعنی انجام پژوهش‌های اصیل و معتبر و مشارکت در توسعه فناوری تمرکز کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم خاطرنشان کرد: در کشور پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بسیاری داریم ولی تعدادی از آنها به‌عنوان پژوهشگاه‌های بزرگ و اثرگذار در کشور شناخته می‌شوند که پژوهشگاه مواد و انرژی یکی از آنها است و با توجه به دستاوردها، تجهیزات و امکانات این پژوهشگاه ما انتظار انجام پژوهش‌های معتبر و مشارکت اثرگذار در توسعه فناوری را انتظار داریم.

وی در ادامه سخنان خود ضمن تاکید بر فعالیت و پویایی اعضای هیات‌علمی گفت: اعضای هیات‌علمی پژوهشگاه‌ها به‌عنوان وظیفه اصلی به تحقیقات و پژوهشی که منجر به توسعه فناوری بشود، بپردازند و طرح کافرمایی را انجام دهند که بتوانند مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند و در کنار آن به تولید مقاله و انتشار آن در مجلات معتبر بین المللی نیز بپردازند.

دکتر رحیمی افزود: در پژوهشگاه مواد و انرژی گام‌های خوبی برداشته شده است اما رقابت آن به‌عنوان یک پژوهشگاه معتبر با سایر پژوهشگاه‌های مهم کشور، سنگین است و می بایست تلاش‌های زیادی انجام گیرد.

وی با تاکید بر ایجاد و مشارکت یک مرکز رشد در محیط شهری گفت: هر گونه خدمات فنی، جذب طرح‌های پژوهشی و جذب اعتبار و ارتباطات بیرونی باعث اثرگذاری پژوهشگاه بر محیط بیرونی خود دارد و باعث پویایی جوانان دانش آموخته شهر و طرح ایده‌های آنان می‌گردد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم همچنین اظهار داشت: زمینه توسعه و فناوری در کشور بیش از پیش فراهم شده است و بخش پژوهش در 15 سال اخیر رشد بسیاری به‌ویژه در عرصه بین المللی داشته است.

در پایان، دکتر رحیمی به همراه هیات همراه خود با حضور بر مزار شهید گمنام پژوهشگاه از یادمان این شهید گمنام که با حمایت و همکاری استانداری البرز، شهرداری مشکین دشت و همچنین کارکنان پژوهشگاه ساخته شده است، رونمایی نمود.

9.12.99 8

9.12.99 3