سه شنبه ۱ تير ۱۴۰۰ | Tuesday 22 June 2021

به‌منظور بررسی زمینه‌های همکاری مشترک صورت گرفت؛

بازدید نمایندگان پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان و "برنامه عمران ملل متحد(UNDP)" از پژوهشگاه مواد و انرژی

دکتر علی وطنی مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجری ملی پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان، دکتر محمدی و مهندس سادات رضوی از برنامه عمران ملل متحد، مهندس شکاری مدیر ملی پروژه بهینه‌سازی، دکتر شکوری معاون مدیر ملی پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان و مهندس جعفری کارشناس برچسب انرژی پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان، طی بازدید از ساختمان انرژی صفر پژوهشگاه مواد و انرژی، در نشستی با دکتر علیرضا خاوندی رئیس پژوهشگاه، دکتر حسین قدمیان معاون فناوری و دکتر علیرضا کلاهی مشاور عالی رئیس و مدیر حوزه ریاست پژوهشگاه، با زمینه‌های فعالیت و دستاوردهای فناورانه این پژوهشگاه آشنا شدند.

این بازدید در راستای پروژه " اجرای پایلوت راهکارهای بهینه‌سازی انرژی در ساختمان‌های منتخب تهران با هدف توسعه مدل کسب و کار شرکت‌های خدمات انرژی و امکان سنجی توسعه بازار بهره‌وری انرژی در ساختمان‌های جهاد کشاورزی" که طرف قرارداد آن پروژه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان است، و بررسی امکان انجام پروژه‌های بیشتر" صورت گرفت.

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه، دکتر خاوندی در این جلسه اظهار داشت: پژوهشگاه مواد و انرژی با توجه به سابقه طولانی نزدیک به 50 سال و فعالیت در زمینه انرژی، از پتانسیل بالایی برخوردار است و با وجود امکانات و تجهیزات و فناوران با تجربه، زمینه بسیار مناسبی برای همکاری‌های بیشتری دارد.

وی ضمن درخواست حمایت از توانمند‌ی‌های محققان این پژوهشگاه، خاطرنشان کرد: با استفاده بهینه از ظرفیت و پتانسیل این پژوهشگاه می‌توان در جهت رفع نیازهای کشور، زمینه ساز همکاری‌ در پروژه‌های بیشتر ملی شد.

در ادامه، دکتر کلاهی با اشاره به تاریخچه پژوهشگاه، درخصوص پژوهشکده‌ها، مرکز رشد، مرکز نوآوری، تجهیزات و فعالیت‌ها در آزمایشگاه‌ها و پایلوت‌ها ، برنامه‌های کلی و عملکرد پژوهشگاه بر اساس سیاست‌های وزارت علوم و برنامه راهبردی 5 ساله پژوهشگاه و نیز دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه، توضیحاتی را ارائه نمود.

دکتر قدمیان نیز در این جلسه به معرفی و بررسی عملکرد ساختمان انرژی صفر؛ مباحث طراحی- تخصصی، کلیات اجرا، ثمره تجربه، نحوه بهره‌برداری و تراز انرژی این ساختمان پرداخت.

دکتر وطنی پس از آشنایی با فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه مواد و انرژی، شاخص‌های فناوری پژوهشگاه را در نسل چهارم دانست و آن را به عنوان نقطه قوت و برتری این پژوهشگاه اعلام کرد.

وی اظهار داشت: دستیابی این پژوهشگاه به مرحله فناوریTRL7، نکته بسیار مهمی است که در هر دانشگاه و پژوهشگاهی بدست نمی‌ آید و این دستاورد بزرگی برای پژوهشگاه مواد و انرژی است.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، فروش دانش فنی به خارج از کشور و قرارداد با صنایع بزرگ و شرکت‌های حرفه‌ای را از نکات قوت دیگر پژوهشگاه دانست.

در ادامه تیم حاضر در جلسه از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و برنامه عمران ملل متحد، از ساختمان سبز پژوهشگاه بازدید به عمل آوردند و توضیحات تکمیلی درخصوص چگونگی ساخت این ساختمان، مواد و مصالح به کار رفته در پوسته آن و تجهیزات و سیستم‌های انرژی و انرژی تجدیدپذیر به کار گرفته شده برای تامین انرژی آن، در طول بازدید توسط دکتر قدمیان ارائه شد.

در پایان، دکتر محمدی ضمن تشکر از توضیحات معاون فناوری پژوهشگاه درخصوص ساختمان انرژی صفر، خواستار همکاری بیشتر با پژوهشگاه مواد و انرژی در این زمینه شد.

10.12.99 1

10.12.99 2